Ontdek de authentieke ervaring van winkelen bij een boerderijwinkel, waar verse, seizoensgebonden groenten en fruit rechtstreeks van het land komen. Boerderijwinkels bieden een breed scala aan producten die zowel vers als gezond zijn, rechtstreeks van het land naar jouw tafel.

Koop lokaal en steun de boeren door producten te kopen bij boerderijwinkels. Dit is niet alleen een geweldige manier om te genieten van de lekkerste en meest verse producten, maar het ondersteunt ook lokale boeren en vermindert de ecologische voetafdruk door transportafstanden te verminderen.

Kortom, door lokaal te winkelen bij boerderijwinkels draag je bij aan een duurzame gemeenschap en help je de boeren in hun bestaansrecht.

Dichtbij in jouw stad!


Ulvenhout / Noord Brabant

Info
Route
E-mail
Tel
Link

Molen De Korenbloem

Marwijksoord / Drenthe

Info
Route
E-mail
Tel
Link

De Marwijkshof

Eygelshoven / Limburg

Info
Route
E-mail
Tel
Link

Www.gaiagoods.nl

Leveroy / Limburg

Info
Route
E-mail
Tel
Link

Zuivelboerderij Avezaat

Help de boer

Koop lokaal en steun de boeren

Boeren worden geconfronteerd met uitdagende tijden, waarbij ze gedwongen worden om hun productie te halveren vanwege een teveel aan stikstofuitstoot. Dit heeft niet alleen negatieve gevolgen voor het milieu, maar ook voor de kwaliteit van onze voedselvoorziening. Het is een complex dilemma waarbij de vraag rijst waarom de last niet eerlijk verdeeld wordt tussen verschillende sectoren, zoals energiecentrales.

Het dilemma van de veestapelvermindering

Stel je een boer voor met 300 melkkoeien die nu gedwongen wordt om zijn veestapel te halveren tot 150 koeien. Dit heeft ernstige financiƫle gevolgen, vooral gezien de lage verkoopprijzen die supermarkten bieden en de aanzienlijke winstmarges die zij behalen door deze producten voor een hogere prijs te verkopen.

Steun de boeren en koop direct

Boeren protesteren tegen de stikstofplannen vanwege het gebrek aan steun vanuit de overheid. Als consument kunnen we echter een verschil maken door rechtstreeks producten bij de boer te kopen. Bezoek lokale boerderijwinkels voor verse en biologische producten. Ken je een boerderijwinkel? Meld deze dan gratis aan via onze website. Meld hier een boerderij aan.

Relevante informatie

Er zijn verschillende manieren waarop u boeren in Nederland kunt helpen:

Koop lokaal en steun kleinschalige boeren: door lokaal geteelde producten van kleinschalige boeren te kopen, kunt u een markt voor hun gewassen helpen verzekeren en de lokale economie ondersteunen.

Doe mee aan landbouwadvocatuur: organisaties als LTO Nederland en Boerenbond zetten zich in om de belangen van boeren te behartigen en ervoor te zorgen dat hun stem wordt gehoord in de politieke arena. Overweeg om lid te worden van deze organisaties of deze te steunen om een verschil te maken.

Steun duurzame landbouw: door ervoor te kiezen producten te kopen van boeren die duurzame landbouw beoefenen, kunt u helpen de negatieve impact van landbouw op het milieu te verminderen en voedselzekerheid op de lange termijn te bevorderen.

Leid uzelf en anderen op over landbouw: als u de uitdagingen begrijpt waarmee boeren in Nederland worden geconfronteerd, kunt u het belang inzien van het ondersteunen van hen. Deel uw kennis met anderen en draag bij aan bewustwording over de rol van de landbouw in onze samenleving.

Neem deel aan agrotoerisme: overweeg een boerderij te bezoeken en meer te weten te komen over de dagelijkse activiteiten van een boerderij. Dit is een geweldige manier om boeren te ondersteunen en meer te weten te komen over het werk dat ze doen.

Door deze stappen te nemen, steunt u boeren in Nederland en zorgt u voor een duurzame en gezonde toekomst van de agrarische sector.

Menu

Koop bij een boer Zoek een boerderijwinkel Gratis vermelding Over ons Contact

Koop lokaal

Groenteboer Help de boer Boerderij vers Koop lokaal Biologisch voedsel Landwinkel Boerderijwinkel in de buurt Puur Dichtbij

Provincie

Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noord brabant Noord holland Overijssel Utrecht Zeeland Zuid holland Facebook
Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Lees onze Privacy verklaring